Vernieuw uw LEI-nummer in slechts 2 minuten

Vul het formulier vóór 16.00 uur in en ontvang vandaag nog uw vernieuwde LEI-nummer.

Wij helpen Belgische bedrijven en organisaties om in slechts 2 minuten hun LEI-nummer te vernieuwen.
Wij kunnen met vertrouwen zeggen dat wij de snelste LEI-registrator op de markt zijn.
U kunt er ook op vertrouwen dat u bij ons niet meer betaalt dan nodig is voor uw LEI.

Hoe verlengt u uw LEI-nummer?

Vraag een LEI-vernieuwing aan
Vraag een LEI-vernieuwing aan

Kies in het formulier hierboven voor vernieuwing van uw LEI-code en vul uw bedrijfsnaam in.

Betaling
Betaal en wacht op bevestiging van uw aanvraag

Betaal uw verlenging zodat LEI Register™ uw aanvraag kan bevestigen.

Bevestiging
Ontvang een bevestiging binnen de 12 uur

LEI Register™ stuurt binnen de 12 uur een bevestiging van de vernieuwing naar uw e-mailadres.

De vernieuwing van uw LEI

Om ervoor te zorgen dat uw LEI-nummer werkt en geldig blijft, moet hij elk jaar vernieuwd worden.
Deze vernieuwing is dus noodzakelijk voor bedrijven of organisaties die in effecten handelen.
Hier bij LEI Certificate België kunt u uw LEI-code vernieuwen tegen één van de laagste prijzen op de markt.
U kunt kiezen om uw LEI-nummer te vernieuwen voor 1, 3 of 5 jaar.
Als u ervoor kiest om uw LEI-code voor 5 jaar te verlengen, betaalt u slechts €45 + BTW per jaar.
In dit bedrag zijn alle kosten inbegrepen, zoals de jaarlijkse vergoeding voor GLEIF, ten bedrage van $11.

Dit is hoe de vernieuwing van de LEI-nummer in zijn werk gaat

Aangezien een LEI-code slechts een beperkte tijd geldig is, moeten alle rechtspersonen die er één hebben de LEI-code vernieuwen, zodat deze geldig blijft. Dit is een must voor alle rechtspersonen die transacties willen blijven verrichten op de effectenmarkt. Zodra uw LEI-nummer vervallen is, kunt u geen nieuwe code meer aanvragen. In plaats daarvan is het uw vervallen LEI-code die vernieuwd moet worden. Dat kan via diensten die wij op onze site aanbieden. Aangezien de LEI-code een unieke identificatie is, kan deze niet meer worden gewijzigd zodra een bedrijf of organisatie een code toegekend heeft gekregen.

Als u niet zeker weet wanneer uw LEI-nummer vervalt, kunt u dit opzoeken in de databank van GLEIF. Daar kunt u ofwel zoeken naar de bedrijfsnaam, of naar de unieke alfanumerieke code die aan uw bedrijf is toegekend. De databank van GLEIF bevat alle Legal Entity Identifiers. Als u een bedrijf hebt dat over een LEI-nummer beschikt, maar niet meer actief is op de effectenmarkt, hoeft u de LEI-code niet te vernieuwen. Anderzijds is het altijd interessant om een actieve LEI te hebben, mocht u weer aan de effectenhandel willen deelnemen.

Veelgestelde vragen

LEI-codes zijn één jaar geldig, daarna moeten ze vernieuwd worden. Om te zien wanneer uw LEI aan vernieuwing toe is, stellen wij voor dat u de naam van uw bedrijf opzoekt in de GLEIF-databank.

Als uw LEI-nummer vervallen is, moet u hem vernieuwen. U kunt dit doen via een LEI-registratiedienst, zoals wij die hier aanbieden.

Ja, via LEI Certificate kunt u uw LEI tot 5 jaar verlengen. In dat geval zorgt de aanbieder ervoor dat een jaarlijkse vernieuwing zich automatisch voltrekt.

Alle rechtspersonen die over een LEI beschikken en van plan zijn om actief te blijven op de effectenmarkt, moeten hun LEI-nummer vernieuwen wanneer deze vervalt.

De prijs voor het vernieuwen van LEI-codes verschilt per aanbieder. Bij LEI Certificate kunt u uw LEI vernieuwen vanaf €45 per jaar + BTW.

Geldigheid van de LEI-nummer

Als u van plan bent om met uw bedrijf of organisatie actief te blijven op de effectenmarkt, is het belangrijk om een actieve LEI-nummer te behouden.
Een LEI-code is één jaar actief, wat betekent dat als uw code werd toegekend vóór 03-12-2020, u deze moet vernieuwen vóór 03-12-2021. 
Hier bij LEI Certificate België kunt u een verlenging van uw LEI-nummer aanvragen voor maximaal 5 jaar.
Dit betekent dat u niet elk jaar opnieuw de geldigheidsduur hoeft na te gaan, LEI Register™ regelt dit voor u.

Wat is LEI-overdracht?

Een rechtspersoon die houder is van een LEI-nummer heeft de mogelijkheid om een LEI-overdracht te doen. Een LEI-overdracht betekent dat u uw LEI-code naar een andere aanbieder verplaatst. De reden hiervoor is bijvoorbeeld dat u al uw LEI-codes wilt onderbrengen bij dezelfde aanbieder. Het is ook mogelijk dat u niet tevreden bent met de prijzen bij het LOU waar u uw LEI hebt laten toekennen. 

Als u niet tevreden bent met uw LEI-aanbieder, kunt u ervoor kiezen om uw LEI via ons bij LEI Certificate over te dragen naar RapidLEI. Hoewel uw LEI naar een ander LOU wordt verplaatst, zal het eigenlijke LEI-nummer niet wijzigen. Als u voor onze LEI-overdracht kiest, zal de overdracht binnen de 7 dagen voltooid worden.