Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over LEI-codes, LEI-registratie en LEI-vernieuwing. Als u een vraag hebt die niet in deze FAQ gesteld wordt, kunt u contact met ons opnemen via info@leicertificate.org en dan beantwoorden wij u zo snel mogelijk. Voor vragen over de registratieservice die bij LEI Certificate wordt aangeboden, verwijzen wij u naar het LEI Register™. Voor vragen over tarieven kunt u terecht in onze LEI-prijslijst.

Een Legal Entity Identifier (LEI) code is een unieke alfanumerieke code van 20 tekens. De code wordt gebruikt voor de identificatie van bedrijven en andere rechtspersonen die actief zijn op de effectenmarkt.

De LEI-code is verplicht voor alle rechtspersonen die in effecten handelen

Met een LEI kunnen de bevoegde autoriteiten rechtspersonen identificeren die transacties verrichten op de effectenmarkt. De unieke LEI-codes bieden de mogelijkheid om alle verrichtingen te koppelen aan één of meerdere rechtspersonen. Het doel hiervan is om transacties te helpen identificeren en zo de financiële markt transparanter te maken.

Ja, uw LEI-nummer en de informatie die ermee verbonden is, is toegankelijk voor het publiek. De informatie is te vinden in de GLEIF-databank. Het is dan ook de bedoeling van de LEI-codes om een transparant systeem te creëren.

U kunt een LEI-code registreren via een aanbieder die aangesloten is bij een Local Operating Unit, LOU. Hier bij LEI Certificate kunt u een LEI-nummer laten registreren en vernieuwen tegen één van de laagste prijzen op de markt.

De kosten voor LEI-registratie variëren tussen de verschillende aanbieders. Bij LEI Certificate gelden de volgende tarieven:

  • LEI 1 jaar – €59 (€59 per jaar)
  • LEI 3 jaar – €150 (€50 per jaar)
  • LEI 5 jaar – €225 (€45 per year)

De prijzen zijn exclusief BTW, maar inclusief alle kosten.

Een LEI-nummer is één jaar geldig. Daarna moet u uw LEI vernieuwen om hem actief te houden.

Ja, u kunt de geldigheid van uw LEI-code nagaan door uw firmanaam of LEI-nummer op te zoeken in de GLEIF-databank.

U kunt uw LEI vernieuwen via een LEI-aanbieder. Hier bij LEI Certificate kunt u uw LEI-code voor maximaal 5 jaar tegelijk vernieuwen.

Voor zowel registratie als vernieuwing hanteren wij dezelfde tarieven. U kunt uw LEI al vernieuwen vanaf €45 per jaar + BTW.

Als u ervoor kiest om uw LEI-nummer voor meer dan één jaar te verlengen, zal uw aanbieder ervoor zorgen dat uw LEI-code elk jaar automatisch wordt verlengd. U betaalt in één keer voor meerdere jaren, en hoeft zich geen zorgen te maken over de jaarlijkse vernieuwing van uw LEI-nummer.

Als u uw LEI-nummer registreert of verlengt bij LEI Certificate kunt u op de volgende manieren betalen:

  • VISA
  • Mastercard
  • American Express
  • PayPal
  • Trustly

Als u momenteel uw LEI-nummer bij een andere aanbieder heeft, kunt u uw code nog steeds laten vernieuwen via ons hier bij LEI Certificate. Het enige wat u hoeft te doen is uw LEI-nummer aan ons overdragen, wat volledig gratis is en binnen de 7 dagen voltooid wordt.